lunes, 10 de abril de 2017

TERCER DIA A FLORENCIA: SIENA, PISA I SAN GIMIGNANO

En una paraula: STRESSSS. Com que no sabíem si anar a Siena, o a Pisa a passar el dia, vam tenir la "genial idea" d'apuntar-nos a un tour amb autocar on visitàvem Pisa, Siena i Sant Gimignano en un dia i a més ens portaven a menjar a una "hacienda" de la Toscana.
I així ho hem fet. NO HO RECOMANEM A NINGÚ!!!!!. Tot el dia a toc de pito, estressats pels horaris, a tal hora en el punt de trobada, teniu mitja hora per passejar, no us despisteu del grup....!!!!! Por diós!!!!! Borregos és poc. El menjar a la "hacienda" una timada com una casa!!!! Volien vendre'ns els productes d'ells. La guia no portava preparades les explicacions del tour. Perquè es tracta tant malament als turistes? Es pensen que som gilipolles?. Fins i tot la guia ens ha dit que ella no faria mai un tour d'aquests, amb l'empresa que fos. La gent hauria de deixar de fer aquests tours i espavilar-se una mica per organitzar-se els viatges a la seva mida. Segur que les empreses que es dediquen a això ho muntaven millor per recaptar clients. En fi,  nosaltres no som de fer tours d'aquests, ens agrada anar al nostre aire, i amb aquesta experiència encara menys. El tour que hem contractat és: Ciao Florence Tours & Travels, a través de Civitatis. 80€ per persona.
Faré cinc cèntims del dia. En total unes sis hores d'autocar i a cada lloc hem estat una mitja de 35 min.
SIENA: Una meravella per perder's pels carrerons i descobrir racons encisadors. No ho hem pogut fer. Teníem 40 min, per veure el Duomo amb una guia de Siena que ens ha explicat quatre coses, (aquesta com a mínim sabia el que es deia) i per passejar al nostre aire.
Siena és famosa per la gran varietat de dolços i bescuits, les receptes de l'edat mitjana. Fan part dels dolços i cavalucci, el pa d'espècies fet amb mel, nous, ametlles i diferents tipus d'espècies entre els quals la canyella i la nou moscada, i el ricciarelli (pa de pessic de pastes d'ametlles) i el castagnaccio (cuinat a la tardor i hivern, amb farina de castanyeda, pinyó, romaní).


La piazza del Campo és molt gran. Aqui fan el Palio que són unes curses de cavalls que giren al voltant de la plaça durant dos minuts. La competició és entre els barris de Siena. Hi han 17 barris però solament són escollits 10 per participar. A cada barri se li assigna un cavall. La festa comença tres dies abans i durant tot l'any hi ha molta rivalitat entre els barris. Guanya el cavall que aconsegueix arribar a la meta sigui amb genet o sense. El premi és com una bandera pintada a mà d'una verge. Es fa el 2 de juliol i el 16 d'agost per honrar a les dues verges.


Aquesta és la Fontana de Gaia, que vol dir alegria. Va ser una font molt important perquè era la que portava aigua a la ciutat. Està a la piazza del Campo.


Pels carrers sempre saps a quin barri estàs perquè estan marcats amb els seus escuts. Durant la festa del Palio els carrers s'omplen de banderes de cada barri.


El Duomo és molt gran. Encara hauria de ser-ho més però no la van poder acabar per la peste negra.


El terra de dins està tot fet de tres tipus de marbre del lloc.


En aquesta capella hi ha escultures de Bernini.


Aquí hi ha la biblioteca que es conserven frescos amb les pintures i el color real de quan es van fer. No estan restaurades com la Capilla Sixtina.


També hi han unes escultures de quan Miguel Angel era jove.


A més hem coincidit amb la cel.lebració dels 165 anys de la policia de Siena.


La bodega del lloc on hem menjat: Tuscan food & wine. Fattoria Bassetto a Certaldo. Amb aquest nom podeu imaginar....una timada turística com un duomo, o sigui com una catedral!!!!


Vistes de la Toscana a través de l'autocar.


SANT GIMIGNANO

Un petit poble medieval en el pic d'una muntanya. Ple de gom a gom de botiguetes de souvenirs. La resta encisador.



Una de les millors gelateries d'Itàlia. Els gelats eren de gustos molt originals i molt bons. A la plaça central del poble. Recomanable.


Un racó bonic del poble.


PISA

Foto típica de Pisa. No habíem de ser menys. Millons de turistes la tenen.


Cosa curiosa: A la porta principal del Duomo de Pisa, hi han tres figures d'ani als: un gos, una granota i unes sargantanes. Diuen que si les toques i demanes un desig, s'acompleix. A veure si és veritat. El Miquel s'ha hagut d'estirar molt perquè la porta estava amb unes tanques de ferro perquè la gent no pugués arribar.





Quan hem arribat a Florència hem anat a menjar una Bisteca Florentina boníssima a la Trattoria al Trebbio, Via delle Belle Donne, 49. Un kilo de bisteca val a tot arreu aprox. 45€ i poden menjar dues persones. Ens hem reconciliat amb la vida !!!!. 























No hay comentarios: